Egy kicsit már elfáradt a tök a hűtő mélyén (értsd: már puhább lett egy kicsit), de úgy gondoltam, hogy süteménybe még pont jó lesz.
butternut squash muffins |
36.5 dkg sütőtök (megpucolva, felkockázva, megfőzve)
2 egész tojás
150g étcsokoládé (jó lesz az a Szerencsi a szekrény mélyéről...:)
20 dkg barnacukor
1,5 dl olaj
40 dkg lisz
100g kókuszreszelék
3 tk sütőpor
1 vaníliás cukor
2 ek tej
2 tk fahéj
A tököt felhasználás előtt főzzük meg, majd villával törjük össze. Adjuk hozzá az ún "nedves" anyagokat (tojás, olaj, tej, cukor) keverjük el jól. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, vaníliás cukrot stb. összefoglaló néven a száraz anyagokat, keverjük el (nem kell nagyon kidolgozni) majd a végén adjuk hozzá a csokoládét (lehet használni pasztillát, vagy késsel felvágni a táblás csokoládét apró darabokra). Adagoljuk a masszát muffin formába és 200 fokos sütőben kb. 30 percig süssük.
1 comment:
ez nagyon jó kép, wowh, tök jó!
Post a Comment